Vad är E-faktura och hur tar jag det i bruk?

Svar: 

E-faktura ersätter pappersfakturan och är en faktura i elektronisk form som du får direkt till din nätbank. Innehållet och betalningstiden är densamma som på en pappersfaktura.

Fakturan är färdig att betalas, fakturauppgifterna – även långa och krångliga referensnummer – är redan ifyllda. Du behöver bara godkänna fakturan för att den ska betalas på rätt dag och till rätt konto. På vissa banker kan även automatiskt godkännande av e-fakturor väljas, då debiteras fakturan från ditt konto på förfallodagen utan separat godkännande.

Du tar i bruk e-faktura genom att du ansluter Åland Post Ab/ Frimärken till din e-fakturatjänst via din nätbank, ange ditt kundnummer (9 tecken) som du hittar uppe till höger på fakturan. Banken förmedlar dina uppgifter till oss och du behöver inte göra något mer. När din anslutning har trätt i kraft kommer fakturorna skickas direkt till din nätbank. Du måste ha ett bankkonto i Finland. Observera att har du din leveransadress i Sverige, Norge eller Danmark är det just nu inte möjlighet att ansluta dig e-fakturatjänsten, även om du har ett finskt bankkonto.

Svenska

Kategori/gruppering: