Akvarellbild vann Åland Posts, Postcrossingföreningens och Ålandstidningens bildtävling

Åland Post ingick i juryn för att utse ett vykortmotiv till Finska postcrossingföreningens internationalla träff på Åland 8 juni. Vinnare blev Malin Hagström från Mariehamn med en bild som är inspirerad av hennes morfar som älskade att fiska och drömde om att fånga gammelgäddan.

Så här berättar Malin om valet av motiv:

”När jag ritade bilden tänkte jag på min morfar Sven. Han var en pensionerad sjökapten, som gärna berättade historier om sina resor på "de sju haven". Han älskade också att fiska, pratade alltid om hur han skulle fånga "gammelgäddan". Den klokaste och största fisken i sjön, den som man med spänning väntade på att skulle dyka upp i nätet. Nu finns inte min morfar mer men jag är säker på att han sitter i himlen och tittar ner på sina barn och barnbarn som nu fiskar gammelgäddor precis som han lärt dom.”

Malins bild är gjord med akvarellfärg, färgpennor och tusch.  Bilden kommer  Finska postcrossingföreningen att trycka upp som kort för Postcrossingträffen på Åland som går av stapeln 8 juni i Mariehamns postkontor kl.11-13.

Som vinnare får Malin ett presentkort på 150 € till S-gruppen, en årssats med alla åländska frimärken 2017 samt 100 vykort med sin bild.

Alla deltagare i bildtävlingen var också med i en utlottning av en årssats med de åländska frimärkena 2017 som vanns av Mikaela Asp.

I juryn ingick Marko Kulmala och Hannele Ögård från Finska postcrossingföreningen och Charlotta Wallén från Åland Post.

Ännu hinner du också beställa Finska postcrossingföreningens personliga frimärken i webbshopen.