Åland Post firar Oxens år - se nyårshälsning

Åland oxen

Det kinesiska nyåret inföll 12 februari 2021 och Oxens år har nu inletts. Åland Post deltog i firandet tillsammans med postverk över hela världen i ett nyhetsreportage från den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua och visade upp frimärksutgåvan Oxar, utgiven i oktober 2020 inför Oxens år i frimärksserien kinesiska horoskoptecken med åländsk twist.

Den kinesiska nyhetsbyrån Xinhuas reportage där olika länder och postverk berättade om och visade upp sina frimärksutgåvor med anledning av Oxens år publicerades den 12 februari på nyhetsbyråns hemsida och app som har miljontals besökare. I nyårshälsningen från Åland Post visas de olika samlarobjekten  som hör till den åländska frimärksserien. Martin Mörck är konstnären bakom miniatyrarket, förstadagskuvertet och de båda maximikorten med en specialstämpel som visar ett gammalt kinesiskt tecken för oxe. Miniatyrarket visar ett jordbruk på Åland från förr när oxar var vanliga som dragdjur och utgåvan bygger på fotografier från 1920-talet på Åland.  

Här kan du se nyårsreportaget .

Beställ i  webshopen samlarprodukterna till frimärksserien med kinesiska horopskoptecken. 

Nästa utgåva i frimärksserien med kinesiska horoskoptecken utkommer 20 oktober 2021 inför Tigerns år. Även det är designat av konstnären Martin Mörck med kalligrafi av Ruizhen Liu.