Borreliagruppen tilldelas Åland Posts julmärkesmedel 2021

Åland Borrelia group receives Åland Post Christmas seals grant 2021

Nyligen hade Åland Post det stora nöjet överräcka 2500 € från försäljningen av julmärkena 2021 till Borreliagruppen på Åland. ”Vi är glada att genom julmärksmedlen kunna stöda den viktiga fästingforskningen”, säger Eivor Granberg, affärsområdeschef för Åland Post Frimärken.

Överskottet från försäljningen av Åland Posts julmärken delas ut som julmärkesmedel varje år. Mottagare av julmärkesmedlen 2021 är Borreliagruppen på Åland, som forskar på fästingrelaterade sjukdomar som borrelios och TBE.
 
På plats för att ta emot Åland Posts diplom och blombukett var Sten-Anders Carlsson, Marika Nordberg och Susanne Olausson från Borreliagruppen.
 
”Vi är glada och tacksamma för bidraget som kommer väl till pass då vi har flera projekt på gång. Just nu pågår bland annat en studie där vi går igenom alla TBE-fall under senaste 15 åren. Vi hade rekordmånga TBE-fall på Åland under fjolåret varför nya TBE-studier behövs”, berättar Marika Nordberg.
 
”Efter nästan två års paus på grund av coronapandemin ser vi fram emot att från maj kunna återstarta fästingstudien AxBioTick till vilken alla fästingbitna ålänningar kan donera fästingar och hudprover. Vi har ännu en bit kvar till de åtminstone 200 fästingar och hudprover som behövs”, säger Susanne Olausson, laboratorieföreståndare på Bimelix laboratorium.

”Det har varit en intressant resa att som kemist under årens lopp varit med och testat fram metoder för att hitta bra borreliadiagnostik”, berättar Sten-Anders Carlsson som varit med sedan starten på 1980-talet.
 
 

Om julmärken

Julmärken är självhäftande etiketter för dekoration av brev och paket. Med utgivningen av julmärken stöder Åland Post sedan 1993 föreningar och utvecklingsprojekt på Åland som är till gagn för det åländska samhället. Överskottet från den årliga försäljningen delas ut som julmärkesmedel. Alla allmännyttiga och ideella föreningar och organisationer på Åland kan ansöka om bidrag ur julmärkesfonden. Läs mer om julmärkesmedel. 

2022 års julmärken ges ut 20 oktober 2022 och stöder i år Fältarna på Åland och deras ungdomsarbete.

Åland Christmas seals sheet 2021

Den 20 oktober 2021 gavs 2021 års julmärken ut. Illustratör: Rebecca Elfast. 

Julmärken 2021 säljs till och med 31 maj 2022. Köp arket i webbshopen.