Klubbhuset Pelaren tilldelas Åland Posts julmärkesmedel 2020

Mottagare av julmärksmedel 2020 Klubbhuset Pelaren

Åland Post har glädjen att berätta att Ålands Fountainhouse r.f – Klubbhuset Pelaren är mottagare av julmärkesmedlen 2020 på 1500 €. ”Vi fick in flera bra förslag på mottagare av julmärkesmedlen från allmänheten och på så sätt fick vi upp ögonen för Pelaren. Vi är glada att på detta sätt kunna stöda deras viktiga arbete för personer med psykisk ohälsa”, säger Eivor Granberg, affärsområdeschef för Åland Post Frimärken.

Varje år delar Posten ut julmärkesmedel till välgörande ändamål. Under vintern kunde allmänheten nominera mottagare av det ekonomiska stödet. Bland de nominerade valde Åland Post att stöda Klubbhuset Pelaren och skänker 2020 års julmärkesmedel på 1500 € till dess verksamhet. Linus Åkerholm, verksamhetsledare på klubbhuset Pelaren: ”Alla på klubbhuset jublade när vi fick nyheten och vi är väldigt tacksamma för att just vi fick vara mottagare denna gång.”

Diplom och blommor togs emot gemensamt av Tommy Eriksson, Rosie Fagerlund och Myra Forsström på klubbhuset Pelaren.

”Pengarna vill vi använda till att ordna aktiviteter som förenar medlemmarna och bidrar till deras välmående”, berättar Rosie Fagerlund.

Om Klubbhuset Pelaren

Ålands Fountainhouse r.f. – Pelaren är ett klubbhus för personer som har eller haft psykisk ohälsa, där de har möjligheter till gemenskap och meningsfullt arbete. Klubbhuset Pelaren följer Fountainhousemodellen och är en del av den världsomfattande organisationen Clubhouse International. Läs mera om Pelaren på deras hemsida

Om julmärkesmedel

Med utgivningen av julmärken stöder Åland Post sedan 1993 föreningar och utvecklingsprojekt på Åland som är till nytta för det åländska samhället. Julmärken är självhäftande dekaler för dekoration och kostar 5 € per ark. Överskottet från den årliga försäljningen delas ut som julmärkesmedel. Alla allmännyttiga och ideella föreningar och organisationer på Åland kan ansöka om bidrag ur julmärkesfonden.

Årets julmärken ges ut 20 oktober 2021 på tema ”vinterlekar”. Bidragsmottagare är denna gång borreliagruppen, ett nätverk av medicinska forskare som studerar fästingburna infektionssjukdomar på Åland, framför allt TBE och borrelios.

Läs mera om julmärkesmedel. 

Åland Christmas seals 2020

Fjolårets julmärken gavs ut 23 oktober 2020 med godsaker som förknippas med den åländska julen. Konstnär: Alexander Lindén. Julmärkena finns att köpa i webshopen fram till 31 maj 2021. 

Köp i webshopen.