Omröstningen är avslutad: vilket är Ålands vackraste frimärke 2020?

sailing ships Mozart and Viking

Omröstningen av 2020 års vackraste åländska frimärke är nu avslutad och vi har ett resultat; bland de elva frimärksutgåvorna visade sig snabbt två klara favoriter. Frimärksserien med segelfartygen Mozart och Viking designade av konstnären och skepparen Allan Palmer avgick med segern, tätt följd av frimärkshäftet på tema ’Fyra årstider” som visar fotografier från Mariehamns lindallé och promenadstråk Esplanaden.  

För tredje gången lyckades frimärksserien med Segelfartyg från Åland vinna samlarnas gunst och knep första platsen i 2020 års omröstning av Ålands vackraste frimärke. Den 2 februari 2020 avslutades den 6-åriga serien med motiv designade av den åländske skepparen och konstnären Allan Palmer. De sista frimärkena i serien visade skonertskeppet Mozart och fyrmastbarken Viking. Segelfartygsserien startade 2015 och vann redan det året omröstningen för Ålands vackraste frimärke och tog även hem titeln 2018.

En förpackning med Allan Palmers frimärken för Åland Post inklusive serien med segelfartyg finns till försäljning i webshopen.

Årets andra stora favorit bland samlarna var frimärkshäftet ’Fyra årstider’ som fick nöja sig med en andra plats. Ålandsfotografen Kjell Söderlund står bakom fotografierna från Mariehamns lindallé Esplanaden tagna under årets fyra årstider. Frimärkshäftet utkom 4 september 2020.  

Tredje platsen intog Europa-frimärket på tema ’Gamla postvägar’. Frimärket visade en bild från tävlingen Postrodden över Ålands hav fotad av David Lundberg.

Ett stort tack till alla som deltog i omröstningen. En hemlig låda och ett antal samlarpriser har lottats och skickats per post till vinnare i Tyskland, Finland, Sverige, Slovenien och USA.

I webbshopen finns 2020 års frimärken till försäljning