Res längs gamla postvägar med årets Europa-frimärken - Rösta på ditt favoritfrimärke 2020

PostEurop tävling vackraste europafrimärke 2020

På Europadagen 9 maj körde PostEurops årliga omröstning för att utse det vackraste Europafrimärket igång. Årets tema är gamla postvägar och med årets Europafrimärken får du resa genom Europa på både välbekanta och historiska rutter som användes för att transportera post en gång i tiden. Var med och rösta fram din favorit.

Frimärksentusiast eller historieälskare; Åland Post och PostEurop välkomnar dig att följa med en resa för att återupptäcka de gamla postrutterna och samtidigt rösta på ditt favoritfrimärke för att utse det vackraste Europafrimärket 2020.

Det åländska Europafrimärket utkom 8 maj och uppmärksammar den historiskt viktiga postrutten över Ålands hav. Frimärket visar en bild från tävlingen Postrodden som genomförs till minne av de strapatsrika postfärderna och postböndernas vedermödor att forsla posten mellan Sverige och Åland under knappt 400 år.  Postvägen över Åland till Finland öppnade 1638 och rutten mellan Grisslehamn och Eckerö skulle komma att kallas en av de farligaste i världen.

Klicka på länken nedan för att komma till tävlingen där du hittar alla frimärken som deltar. Omröstningen pågår fram till 9 september 2020.

Rösta här