Upptäck Europas sägner och sagor med årets Europafrimärken — Rösta på ditt favoritfrimärke 2022!

Åland 2022 stamp stories and myths sjörået

Den 9 maj drog PostEurops årliga omröstning för att utse det vackraste Europa-frimärket i gång. Årets tema är sagor och sägner och bland årets frimärken hittar du många spännande legender och myter från Europa. Åland Post och PostEurop bjuder in dig att återupptäcka ikoniska berättelser och rösta på ditt favoritfrimärke bland Europautgåvorna 2022. 

Välkommen att delta i omröstningen av årets vackraste Europa-frimärke, vars tema är sagor och sägner. Myter och legender har haft en stor inverkan på kultur och religion i Europa. Upptäck bland årets Europafrimärken de många varierande sätt som konstnärer och illustratörer har tolkat sitt lands myriad av sagor och legender. 

Det åländska Europa-frimärket utkom 9 maj och visar sjörået, ett kvinnligt vattenväsen i den åländska folktron. Ett råd är ett väsen som bestämmer över ett specifikt område och sjörået härskar över havet och sjöarna. Frimärket är illustrerat av finländske konstnären Lasse Harkkala som debuterar som frimärkskonstnär för Åland Post med denna utgåva. 

Klicka på länken nedan för att komma till tävlingen där du hittar alla frimärken som deltar. Omröstningen pågår fram till 9 september 2022. Resultatet meddelas på PostEurops generalsamling i Dublin 22 oktober. 

Rösta här